  | 
	
	
			
	
 
				
            	
			  
			
            
             
			
   
      | 
	  | 
   
 
 
  | Če se napačno prehranjujete...  |   |  
	| 
		
		 bralec
  
				
		 
		
			| Pridružen/-a: 01.09. 2008, 18:34 |  
			| Prispevkov: 9 |  
			| Kraj: Ljubljana |  
		 
		 
	 | 
	  | 
	
	
		  Objavljeno: 20 Okt 2008 04:35 | 
		     | 
	  
	
	
		  | 
	 
	
		S pre-kislo hrano dobesedno onemogočate izgubo
 
odvečne maščobe, da o ostalih negativnih učinkov
 
niti ne omenjam...
 
 
Lahko ste zelo fizično aktivni, a če ne jeste
 
pravilno (s tem mislim na zadostno količino
 
bazične hrane), bo vaš trud dobesedno zaman.
 
 
Tukaj je nekaj nasvetov, kako znižati kislost
 
in povečati bazičnost krvi in celotnega organizma.
 
 
1. Jejte veliko zelenjave, še posebej zelene
 
zelenjave. Zelenjava je močan nevtralizator kislin.
 
 
2. Če je vaš obrok sestavljen iz velike količine
 
beljakovin in/ali zrn/žitaric, nujno poskrbite,
 
da boste obrok uravnovesili z obilico zelenjave.
 
 
3. Cenejša alternativa pa je seveda soda bikarbona,
 
(da, soda bikarbona, ki jo dodajamo pri peki itd).
 
2-5 gramov sode bikarbone naj bi npr. zadostovalo pri
 
nevtralizaciji velike količine beljakovin v obroku
 
(beljakovine iz mesa, na človesko telo delujejo kislo).
 
Sodo bikarbono je (zmerno) najbolje vmešati v kozarec vode
 
in jo popiti tik pred obrokom, to deluje najbolje.
 
 
4 Prenehajte uživati sladkor in izdelke iz sladkorja.
 
Sladkor je v osnovi kislina in kot tak izjemno škoduje
 
človeskemu organizmu. Seveda, ko smo mladi, večina
 
s sladkorji nima kakšnih omembe vrednih težav, vendar
 
pa se po 30 letu starosti dokaj hitro pričnejo pojavljati
 
težave, će ne prenehamo ali drastično zmanjšamo uživanja
 
sladkorja (beli rafinirani sladkor, rjavi sladkor in
 
vsa umetna sladila). Izločite sladkor iz vaše prehrane!
 
 
5. Dodajanje natrija v hrano lahko poveča bazičnost
 
in obenem zmanjša kislost obroka, vendar zelo slana
 
hrana (natrij) ni nujno priporočljiva za redno uporabo.
 
 
Čeprav je o tem dandanes se zelo malo govora, pa je
 
očitno, da bomo o tem v prihodnje slišali veliko več,
 
bazičnost telesa je zelo pomemben dejavnik za zdrav
 
organizem in normalno delovanje organov v našem telesu.
 
 
Že samo, če boste redno uporabljali zgoraj navedene
 
nasvete, boste s tem izjemno pripomogli k dosti bolj
 
zdravemu delovanju telesa in njegovih funkcij, močno
 
nevtralizirali prehranjevanje s pre-kislimi živili,
 
kar lahko prepreči pojav kronične acidoze (zakisanost),
 
acidoza pa močno spodbuja izgubo mišične mase, izgubo
 
kostne mase in podira hormonalno ravnovesje organizma,
 
da o učinkih na pridobivanje teže sploh ne govorimo.
 
 
Torej, nujno poskrbite za nevtralizacijo kislin v prehrani,
 
s tem boste izjemno spodbudili izgubo odvečne maščobe,
 
bolje se boste počutili in imeli veliko več energije.
 
 
Želite več informacij, KAKO lahko izboljšate prehranjevalne navade?
 
pišite mi nam aktivmentor@gmail.com | 
	 
	  | 
 
	 | 
 
  |   
  | Ker me veliko ljudi sprašuje...  |   |  
	| 
		
		 bralec
  
				
		 
		
			| Pridružen/-a: 01.09. 2008, 18:34 |  
			| Prispevkov: 9 |  
			| Kraj: Ljubljana |  
		 
		 
	 | 
	  | 
	
	
		  Objavljeno: 30 Okt 2008 21:48 | 
		     | 
	  
	
	
		  | 
	 
	
		Mit o ogljikovih hidratih....
 
 
Ker me veliko ljudi sprašuje, kako je z ogljikovimi
 
hidrati in ali res tako zelo redijo in tako naprej,
 
sem se odločil, da razbijem še en mit o hidratih...
 
 
Torej, ali ogljikovi hidrati zares redijo ali ne?
 
 
Ali jih res ni priporočljivo uživati, ko hujšamo?
 
 
Ko uživate ogljikove hidrate, kot so recimo sadje,
 
zelenjava, stročnice... zaužijete znatno več hranil,
 
hranilnih snovi in istočasno zaužijete manj kalorij.
 
 
Visok odstotek vlaknin v industrijsko nepredelanih
 
hidratih je še en ključni razlog, da se boste s takšnim
 
načinom prehranjevanja počutili bolj site in ne boste
 
posegali po dodatni hrani, kot so sladkarije itd...
 
 
Nepredelani ogljikovi hidrati MORAJO biti osnova,
 
glavni vir kalorij v vsakdanji človeski prehrani.
 
 
Nikar se ne bojte jesti hrane, ki je bogata z
 
industrijsko NE-predelanimi ogljikovimi hidrati in
 
nikar se ne bojte jesti sadja, zaradi tega, ker
 
vsebuje sadni sladkor.
 
 
Celo rastlinska hrana, ki vsebuje visok odstotek
 
zdravih ogljikovih hidratov, vsebuje zadovoljive
 
količine vlaknin in človeku nujno potrebnih hranil,
 
ter je obenem zelo nizko kalorična, kar je odlično.
 
 
Vse dokler je rastlinska hrana industrijsko nepredelana,
 
je nikakor ne izločajte iz vaše vsakdanje prehrane.
 
 
Pravzaprav je nemogoče pridobiti vsa potrebna hranila,
 
ki so potrebna za optimalno zdravje in delovanje telesa,
 
če vaša vsakdanja prehrana ne vsebuje VELIKO, s hidrati
 
bogate, rastlinske prehrane, kot sta sadje in zelenjava.
 
 
Ogljikovi hidrati, katerih pa se MORATE izogibati, so:
 
 
- Beli, industrijsko predelani riž
 
 
- Kruh iz industrijsko predelane, bele moke
 
 
- Testenine iz industrijsko predelane, bele moke
 
 
- Industrijsko predelani sladkor
 
 
 
 
 
Jejte MANJ živalskih produktov in MANJ predelane hrane.
 
Zamenjajte to, s kalorijami polno in obenem hranilno
 
gledano, zelo siromašno hrano, s sadjem, zelenjavo,
 
semeni, oreščki in stročnicami (razne vrste fižola).
 
 
Če uživate meso, naj meso NE bo osnova vaših obrokov,
 
marveč naj bo dodatek, vaša osnova naj bo nepredelana
 
rastlinska hrana, bodisi kuhana ali surova, če je možno.
 
 
 
Naveličani stvari, ki ne delujejo?
 
Obiščite blog http://logaktivwellness.blogspot.com in začnite s koristnimi informacijami | 
	 
	  | 
 
	 | 
 
  |   
  | Če se napačno prehranjujete...  |   |  
	
	
	
		
			Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu 
		 | 
		
			Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas   
			Stran 1 od 1  
			 
			
		 | 
	 
	 
	 | 
 
	| 
	 | 
 
  |   
	 | 
	  |